Jurnal de Guinezia 14 decembrie 2021

Le-am prins pe poarce stând cuminți la taifas, ceea ce e neobișnuit pentru ele. Evident că mi-au stârnit curiozitatea, dar nici nu voiam să îmi arăt interesul. Iată cum m-am târât pe burtă să trag cu urechea la colțul cuștii.
#Taxa este mare povestitoare, dar nu îmi dădeam seama cine sunt personajele, niște încurcături și amantlâcuri halucinante, demne de telenovele premiate cu zmeura de aur.
Cică o tânără nevastă nu reușea să rămână gravidă cu bărbat-su, așa că s-a cuplat cu vărul soțului și a făcut un copil cu acesta. Când tata-socru a aflat, s-a răzbunat pe frati-su și l-a scos de pe lista pentru parlamentare. Tot socrul s-a răzbunat și pe cuscra și a schimbat-o din funcția în care el o înțepenise bine.
Dar cum orice poveste siropoasă se termină cu happy end, tata-socru a revenit la gânduri mai bune și l-a iertat pe fratele său, adică tatăl vărului viril, propunându-l într-o funcție extrem de importantă în plină criză energetică, adică în vârful ANRE. Ce-l recomandă pe el este fix vocea și talentul, fiind dovada vie că talentul se transmite în famiglie.
#Conta era total absorbită de povestea emoționantă și bucuroasă că socrul a iertat toată famiglia. #Tevea a zis că nora e o curvă și merită pedepsită. #Taxa s-a enervat pe ea și i-a ținut parte norei, tocmai pentru că a păstrat sângele în famiglie.
Atunci m-am deconspirat și am întrebat dacă cuscra a primit vreo funcție. Scroafele s-au speriat și au zis că povestea e dintr-un film, dar #Tevea mi-a șoptit la ureche că e vorba de o mare familie tradițională pesedistă.
Acum eu nu știu ce să cred, că prea e trasă de păr, dar m-aș bucura să fie adevărată toată tărășenia. De Crăciun, oamenii sunt mai buni și se iubesc între ei.
Și uite cum noua alianță a adus armonia într-o familie PSD-istă, când credeam că nu iese nimic bun din această construcție politică. Bravo Cîțu! Bravo Ciucă!
Voi ce credeți? E o poveste adevărată sau o telenovelă foarte proastă?
PS: Acesta este un pamflet și orice asociere cu persoane reale este fix cum vreți voi.
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top