Jurnal de Guinezia 14 decembrie 2021

Le-am prins pe poarce stând cuminți la taifas, ceea ce e neobișnuit pentru ele. Evident că mi-au stârnit curiozitatea, dar nici nu voiam să îmi arăt interesul. Iată cum m-am târât pe burtă să trag cu urechea la colțul cuștii.
#Taxa este mare povestitoare, dar nu îmi dădeam seama cine sunt personajele, niște încurcături și amantlâcuri halucinante, demne de telenovele premiate cu zmeura de aur.
Cică o tânără nevastă nu reușea să rămână gravidă cu bărbat-su, așa că s-a cuplat cu vărul soțului și a făcut un copil cu acesta. Când tata-socru a aflat, s-a răzbunat pe frati-su și l-a scos de pe lista pentru parlamentare. Tot socrul s-a răzbunat și pe cuscra și a schimbat-o din funcția în care el o înțepenise bine.
Dar cum orice poveste siropoasă se termină cu happy end, tata-socru a revenit la gânduri mai bune și l-a iertat pe fratele său, adică tatăl vărului viril, propunându-l într-o funcție extrem de importantă în plină criză energetică, adică în vârful ANRE. Ce-l recomandă pe el este fix vocea și talentul, fiind dovada vie că talentul se transmite în famiglie.
#Conta era total absorbită de povestea emoționantă și bucuroasă că socrul a iertat toată famiglia. #Tevea a zis că nora e o curvă și merită pedepsită. #Taxa s-a enervat pe ea și i-a ținut parte norei, tocmai pentru că a păstrat sângele în famiglie.
Atunci m-am deconspirat și am întrebat dacă cuscra a primit vreo funcție. Scroafele s-au speriat și au zis că povestea e dintr-un film, dar #Tevea mi-a șoptit la ureche că e vorba de o mare familie tradițională pesedistă.
Acum eu nu știu ce să cred, că prea e trasă de păr, dar m-aș bucura să fie adevărată toată tărășenia. De Crăciun, oamenii sunt mai buni și se iubesc între ei.
Și uite cum noua alianță a adus armonia într-o familie PSD-istă, când credeam că nu iese nimic bun din această construcție politică. Bravo Cîțu! Bravo Ciucă!
Voi ce credeți? E o poveste adevărată sau o telenovelă foarte proastă?
PS: Acesta este un pamflet și orice asociere cu persoane reale este fix cum vreți voi.
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top