Jurnal de Guinezia 07 decembrie 2021

M-am hotărât să le controlez pe guineze la studii, oripilată și scârbită de minciunile pe care mi le îndrugă în fiecare zi, cât sunt ele de deștepte și pricepute la tot ce mișcă în guvern și parlament.
Prima la anchetă a căzut #Taxa. Am trecut peste bac-ul pe care l-a dat la treijde ani guinezici la “școala vieții”, asta din respect pentru ea, că e cea mai bătrână dintre poarce. Are studii superioare la mititca, cu specializare în subtilizarea materiilor prime, ceea ce o face perfectă pentru portofelul Ministerului Sănătății. Văd că a scris o carte, așa că am cerut să o cumpăr cu autograf. Dar cartea e un articol, nu e scrisă, e furată și se găsește în capul ei, că nu a apucat să o publice. Cam ca în bancul cu Volga care e bicicletă. Am picat-o și-am trimis-o la sortat de căcăreze.
A urmat #Conta, cu o gaură zdravănă în cv, despre care nu vrea să vorbească. Știu pe surse că a făcut școala de cadre de partid (aia veche a lui Ghorghiu, șșșșt), și-a luat doctoratul în tuns ouă și frecatul pătrunjelului. A vorbit pe fir când avea cuplaj la telefonul cu disc, așa că e tocmai bună la digitalizare, că doar se descurcă cu whatsappul de pe smartfon. Încă nu a trecut la Signal, dar nu are cine să o asculte, ne ascultă ea pe toți. Și pe ea am picat-o și trimis-o la plivit grâul încolțit.
A fost o încântare să analizez cv-ul lui #Tevea. Totul la dungă! Educată, citită, școlită în străinătățuri, cu specializare în fraudă fiscal. Are cursuri, e bună la debate-uri, a câștigat concursuri internaționale, a scris articole de specialitate, a dat interviuri în NY Times, a înființat o firmă care a ajuns unicorn, face voluntariat și e implicată în societatea civilă.
Ar fi perfectă pentru portofelul de la Finanțe, dar i-am dat un bilet să plece din țară.
E prea calificată pentru un guvern dâmbovițean și nu vreau să-și murdărească blănița albă cu rahat guvernamental. Am înghițit eu suficient, să ajungă la tot neamul guinez.
PS: Acesta este un pamflet și orice asociere cu persoane reale este fix cum vreți voi.
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top