Jurnal de Guinezia 08 decembrie 2021

Aseară le-am găsit pe guineze panicate rău. Efectiv tremurau de frică. Cică le-a îngrozit Legea Porcului din Parlament. Chiar nu știam că parlamentarii și-au făcut o lege proprie.
#Taxa a început să plângă, că ea nu vrea să se despartă de surorile ei, de Erou și de casa ei. Și nici de mine. (Hai că m-a menționat și pe mine, chiar dacă eu sunt aia rea și îi bag zilnic vitamine pe gât, îi tai unghiile, o pieptăn cu strigături și o dau cu cremă pe lăbuțe.) S-a apucat să turuie că legea interzice să se crească mai mulți porci în gospodărie, iar dacă sunt prea mulți, pușcăria pentru sclavi și abatorul pentru porci scrie pe ei.
#Conta tăcea mâlc și își băgase capul în troaca cu fân. Pe ea, apropierea ignatului o face anxioasă și neliniștită. Dar mai ales cântarul o sperie cel mai tare. Tot nu înțelegeam și pace.
A preluat #Tevea discuția și le-a făcut proaste pe amândouă. Era vorba de porci-porci, nu de guinezi. Minimul de porci e cinci, iar cine vrea să crească mai mulți, trebuie să își deschidă o firmă/fermă. Plus că nu mai au voie lături. Cam asta e legea pe scurt, adică se impozitează godacii. Acum întrebarea e, care din scroafe are de gând să se-mpuieze, că eu nu le dau la vier? Niște depravate!
Am pus-o pe #Conta să numere câți porci sunt in casă. Au ieșit cinci la socoteală. M-a numărat și pe mine, și pe Erou. Deci e clar, de mâine le dau lături. Apoi le cântăresc.
Oare când se va reglementa și numărul de porci crescuți în Parlament?
PS: Acesta este un pamflet și orice asociere cu persoane reale este fix cum vreți voi.
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top