Jurnal de Guinezia 08 decembrie 2021

Aseară le-am găsit pe guineze panicate rău. Efectiv tremurau de frică. Cică le-a îngrozit Legea Porcului din Parlament. Chiar nu știam că parlamentarii și-au făcut o lege proprie.
#Taxa a început să plângă, că ea nu vrea să se despartă de surorile ei, de Erou și de casa ei. Și nici de mine. (Hai că m-a menționat și pe mine, chiar dacă eu sunt aia rea și îi bag zilnic vitamine pe gât, îi tai unghiile, o pieptăn cu strigături și o dau cu cremă pe lăbuțe.) S-a apucat să turuie că legea interzice să se crească mai mulți porci în gospodărie, iar dacă sunt prea mulți, pușcăria pentru sclavi și abatorul pentru porci scrie pe ei.
#Conta tăcea mâlc și își băgase capul în troaca cu fân. Pe ea, apropierea ignatului o face anxioasă și neliniștită. Dar mai ales cântarul o sperie cel mai tare. Tot nu înțelegeam și pace.
A preluat #Tevea discuția și le-a făcut proaste pe amândouă. Era vorba de porci-porci, nu de guinezi. Minimul de porci e cinci, iar cine vrea să crească mai mulți, trebuie să își deschidă o firmă/fermă. Plus că nu mai au voie lături. Cam asta e legea pe scurt, adică se impozitează godacii. Acum întrebarea e, care din scroafe are de gând să se-mpuieze, că eu nu le dau la vier? Niște depravate!
Am pus-o pe #Conta să numere câți porci sunt in casă. Au ieșit cinci la socoteală. M-a numărat și pe mine, și pe Erou. Deci e clar, de mâine le dau lături. Apoi le cântăresc.
Oare când se va reglementa și numărul de porci crescuți în Parlament?
PS: Acesta este un pamflet și orice asociere cu persoane reale este fix cum vreți voi.
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top