Rarul umple carul

Cum te fura ITM-ul cu mana ANAF-ului!

In 2013 am preluat spre administrare o firma infiintata in 2007.
La preluare am verificat documentele, am obtinut certificat fiscal si nu figura nicio datorie pe nicaieri. In calitate de expert contabil ar fi trebuit sa imi fie rusine sa nu fi facut toate diligentele necesare.
De atunci, firma nu a avut niciodata datorii sau intarzieri de impozite, plus ca am cerut certificate fiscale ori de cate ori am avut nevoie, inclusiv in luna aprilie 2017, fara sa figureze vreodata ceva agatat.
Consternarea maxima a venit in 28 iulie 2017 cand ne-am trezit cu o poprire si executare silita de 90 lei, reprezentand „comision ITM” din decembrie 2010. La aceasta suma se adauga 41 lei comisioane bancare pentru executarea popririi. 
Adresele de instiintare privind infiintarea popririi este emisa in data de 18 iulie 2017, doar ca a ajuns un pic mai tarziu, dupa executarea silita.
Nu e vorba de suma, tocmai pe aceasta se bazeaza si practica mizerabila de care da dovada ANAF-ul si ITM-ul, ca te lipsesti sa contesti! Chiar daca in cazul meu nici nu am avut timp sa ma dumiresc, pentru ca am ramas fara bani inainte sa am stiinta de aceasta datorie.

Nu e prima data cand vad asa ceva, este frecvent si repet, sunt intr-adevar sume mici, care sunt prescrise de multa vreme. Am un client care dupa ce a fost transferata in sarcina ANAF-ului, a platit suma de cel putin 3 ori in decursul timpului, de lehamite!
Cu aceasta contributie s-a facut ping-pong de la ANAF la ITM si invers, ea a disparut de la finalul anului 2010, iar de atunci ANAF profita de faptul ca ITM nu a avut evidente mai ciuguleste cate putin din cand in cand.

Este vorba de HOTIE pe fata, de o practica des intalnita, de niste debite restante care apar din neant, ale caror evidente nu sunt publice, fara sa iti fi fost comunicate sau aduse la cunostinta.

M-am saturat de aceste practici meschine si lipsite de moralitate.

M-am saturat sa le acceptam mizeriile cu obedienta fara sa facem nimic in acest sens.
Tocmai pe delasarea si blazarea noastra se bazeaza si ei.

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top