Jurnal de Guinezia 25 noiembrie 2021

Aseară, când am ajuns acasă, le-am găsit pe poarce tare preocupate. Munceau la fișa de post a lui Harap Alb, care îl înlocuiește pe Superman.
Cum, care Harap Alb? Cîțu ăla nou de la Finanțe, sau cum îi zice. Câciu, na. Că Câciu a zis că el face tot ce o să scrie în fișa postului. Ele știu că demnitarii nu au fișe de post, dar au zis să-l ajute pe bietul om, să nu se rătăcească prin Codul Fiscal, cum s-a rătăcit prin Programul de Guvernare. Și nici să o ia razna cu proactivitatea.
#SupraTevea s-a ocupat de partea cu asanarea economiei reale. Inițial înțelesese asasinarea economiei ireale și o luase cu palpitații. S-a uitat în DEX și a crezut că asanarea taie apa de la robinet, deci după lipsa căldurii și creșterea de prețuri la gaze și curent, e moțul de pe colivă. M-a întrebat ce-ar putea însemna asta la Finanțe. M-am uitat ca proasta, că nu știu ce-a vrut poetul să zică, dar m-am liniștit că programul e copiat de la PNL, chiar dacă Câciu a scris la el. Nici el nu știe. Aia e, o vedea el cum mermelește economia sau ce-o vrea să-i facă.
#SupraTaxa s-a ocupat de proiectul-pilot de conformare voluntară. S-a panicat că e cu avioane și că-i fură chilotul lui Superman. A trebuit să-i explic și chioarei ăsteia să lase piloții și chiloții, că nu au ce căuta la Finanțe. Conformarea voluntară e cu plata taxelor. A pus în fișa postului ca toți porcii să se prezinte cu căcărezele la fisc, să le aleagă ministrul pe cele mai proaspete și mai frumoase.
#SupraConta era bucuroasă când a auzit că Câciu triplează bugetul de cheltuieli, cum l-a triplat la agricultură. Trai neneacă. I-a plăcut că omul vorbește despre el la persoana a III-a, probabil cu gândul la Harap Alb. Mi-a povestit că a urmărit toată ziua audierile miniștrilor, iar parlamentarii au mimat interviurile cam cum mimează ea orgasmul.
Ne așteaptă un an de poveste, cu un ministru de basm. Nu am zis eu, poarcele au zis.
PS: Pentru luat notițe, puteți urmări audierea integrală în linkul de mai jos. Io l-am urmărit pe tot, dar m-a luat panica!
PPS: Dacă mâine avem guvern, s-a terminat cu #ClanulSupra și le retrogradez pe scroafe din funcții.
PPPS: Acesta este un pamflet și orice asociere cu persoane reale este fix cum vreți voi.
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top