Jurnal de Guinezia 20 decembrie 2021

Ieri guinezele au făcut grevă, deranjate că nu le bag în seamă nemulțumirile și că ignor preteniile lor de poarce răsfățate. Recunosc că nu le-am băgat în seamă nici greva, iar lucrul acesta le-a enervat și mai tare.
Prima nemulțumire este legată de Rafila, care era mare smardoi și critica miniștrii sănătății anteriori, ori de câte ori avea ocazia, iar acum tace mâlc și-și dă cu stângu-n dreptu’. Din medic supra-mega-ultra-califragilistic, a ajuns să vorbească fix ca un pesedist, încurcat în propriile promisiuni și critici.
A doua nemulțumire este legată de ordonanța trenuleț, publicată pe repede-înainte, după ce s-a pupat Piața Independenței și s-au răsucit peste noapte. I-o nu am citit-o, că le-am dat timp să se răzgândească, plus că sunt obișnuită să apară în ultima zi a anului, cât să îmi stea sarmaua-n gât. Mă tot întreabă lumea ce e trenulețul ăsta – o șaorma cu de toate picante rău.
A treia nemulțumire e legată de cura de slăbire drastică la care sunt supuse scroafele. Ce, ele nu văd că e inflație mare și că toate s-au scumpit? Să vadă și ele cum trăiam noi acum 32 de ani, fără mâncare, fără căldură, fără apă. Să zică mersi că le las televizorul deschis și nu le-am restricționat la două ore de telejurnal.
De nervi, le-am cântărit. Evident că a slăbit cine nu trebuia să slăbească. Fix ca bugetul. Tăieri de la gura slăbănoagei, ca să crească coorul grasei. Las-că azi e ignatul.
Apropos, CFR face grevă tot din cauza ordonanței trenuleț?
PS: Acesta este un pamflet și orice asociere cu persoane reale este fix cum vreți voi.
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top