Jurnal de Guinezia 03 decembrie 2021

Le-am dus pe curci la veterinar săptămâna trecută și e jale și scandal în casă.
Nu pot să mă mișc, că încep guinezele să plângă, cum plânge Cîțu când îl joacă Ciolacu în flecuri.
Să vă explic. #Conta este o poarcă cu mare greutate la propriu, așa că ține cură de slăbire. Nici celelalte nu primesc mâncare pe furiș, așa că se încadrează la aceeași dietă. Dacă înainte primeau cam 100g boabe pe zi, acum primesc 30g. Din trei mese de legume, au rămas cu două, iar alea înjumătățite. N-am zis-o eu, ci medicul, dar clar nu cred că scap cu viață din dieta asta, de parcă aș fi împărțit eu portofelele. Portofoliile, pardon.
Poarcele mă urăsc cu patimă, mă înjură și mă blesteamă, în loc să-l boscorodească pe Ciucă pentru starea de urgență. La fiecare pas sau mișcare, urlă mai tare decât Șoșoaca. Cum foșnăiesc o pungă, zici că se stârnește uraganul. Se foiesc și se agită, de parcă le indexez pensiile speciale.
De câte ori deschid frigiderul, le sticlesc ochii ca la pesediști când își numără șpaga.
#Tevea mi-a zis că emigrează din Guinezia. A văzut ea pe Insta cum alți porci primesc mâncarea cu roaba, iar eu le pun la muncă.
#Conta tace mâlc, că se apropie Crăciunul și e risc de friptură, să nu-i pună cineva gând rău. Oricum e hotărâtă să renegocieze PNRR și să ia derogare de restricții de la vet, că n-are chef să facă nicio reformă.
#Taxa se milogește de mine pentru tratament preferential, să cresc pensiile și să dau drumul la buget. Să curgă cu pătrunjel fără număr și să-mi arunce cântarul de la balcon.
Mâine se împlinește o săptămână de regim dictatorial și le cântăresc. Vă țin la curent, dacă nu-mi mănâncă urechile.
Acu că le-am tăiat bugetul de mâncare, aștept liniștită creșterea taxelor și ce-or mai poa’ să crească. Apă, paie și bătaie!
PS: Decât prințesă la troacă, mai bine poarcă la palat. Cam așa și cu inteligența lui Câțu.
PPS: Acesta este un pamflet și orice asociere cu persoane reale este fix cum vreți voi.
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top