Orlando cel Chiparos si iarba fiarelor

Basm contabil de ANAFel Stampileanu

A fost odata, ca niciodata, ca de n-ar fi, oricum n-as povesti.

A fost o data un imparat bogat, stapanul unui taram indepartat si uitat de timp, caruia i se zicea Dragnea Imparat. In regatul lui facea orice dupa pofta inimii si nimeni nu i se impotrivea. Toti cantau cum juca imparatul si niciun supus nu indraznea sa il contrazica. Ii badjocorea, ii facea cu ou si otet, le lua banii, ii asuprea, radea de supusii lui si ii mintea in fel si chip. Poporul se chinuia, insa nu avea curaj sa se impotriveasca, de frica sa nu le taie capul, pentru ca era stiut ca aprig la manie.

Dragnea Imparat avea o fiica, pe care o iubea ca pe ochii din cap si o chema Irinuca cea Trandafirie. (Gurile rele spun ca nu era fiica lui, fusese luata e suflet de cand era mica, insa adevarul este pierdut in negura timpului).

Dar iata ca intr-o zi, ca printr-o minune, Ursitoarea Veorica se destepta si nu mai putu indura umilintele la care fusese supusa. (Cred ca stiti povestea cu Frumoasa-din-Padurea-Adormita, dar nu e povestea noastra, ca nu era nici frumoasa si nici desteptata). Cert este ca Ursitoarea Veorica s-a suparat rau si, intr-un moment de furie, l-a blestemat pe Dragnea Imparat. L-a blestemat cu durere de sale si pantecareala, cand i-o fi lumea mai draga si i-a blocat spatiul virtual, adica visteria imparatiei.

Bietul Dragnea Imparat, dintr-o data fu lovit de o durere crunta, de nu mai era in stare de nimic. Of si jale mare s-a abatut asupra imparatiei. Tara a fost lasata de izbeliste si Dragnea Imparat a cazul rapus la pat. De parca nu era destul, nu mai circula niciun ban in toata tara, de cand se blocase spatiul virtual si nimeni nu mai putea fura nimic.

Ursitoarea Veorica a avut un moment de mila, pentru ca prea multi sufereau si a inmuiat blestemul. A zis ca durerile se vor sfarsi, daca se gaseste un viteaz care sa deblocheze spatiul virtual cu iarba fiarelor.

Cand a auzit asa Dragnea Imparat, cu ultimele puteri, a dat sfoara in tara ca, celui care deblocheaza spatiul virtual cu iarba fiarelor, ii da mana Irinucai, lumina ochilor lui, dar si tronul imparatiei. 

Orlando cel Chiparos, cel mai vajnic si cel mai strajnic ostean al mariei-sale, vazand ca e rost sa puna mana pe tron, si-a dat seama ca este curajos si nu este un las. Acum era momentul lui sa isi arate vitejia. A incalecat pe calul inaripat si a plecat in lume sa caute iarba fiarelor.

Nu era o treaba usoara, insa trebuia sa se descurce, ca sa isi implineasca visul de a urca pe tronul imparatiei. A furat potiunea nerambursabila de la Baba-Cloanta-UE, a mituit balaurul cu trei capete de la Bruxelles si a reusit sa fure iarba fiarelor dintr-un coffee-shop din Amsterdamul cel Indepartat.

Insa, drumul inapoi spre regatul lui Dragnea Imparat, a fost taaaare lung si plictisitor, iar Orlando cel Chiparos a fumat toata iarba fiarelor si nu a mai ajuns in imparatie. S-a pripasit la un han ca baiat de grajd, sa adape caii drumetilor.

Si uite-asa, Dragnea Imparat sufera si acum de dureri de sale, iar spatiul virtual a ramas blocat pe veci sau macar pana la legalizarea ierbii fiarelor.

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea mea.

Foto credit: Antena 3

Calendarul alegerilor 2019 – 2020
26 mai 2019 – Alegeri europarlamentare
24 noiembrie 2019 – Alegeri prezidentiale
7 iunie 2020 – Alegeri locale
29 noiembrie 2020 – Alegeri parlamentare
Mergi la vot!

 

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

4 comentarii pentru “Orlando cel Chiparos si iarba fiarelor”

  1. Mare har ai de la Dumnezeu, Valentina! Si cu scrisul …si cu „talanții” , ce trebuie inmulțiți..
    Imi faci ziua mai frumoasa si astept cu nerebdare continuarea povestilor…

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top