Topul celor mai frecvent întâlnite maşini oferite angajaţilor din multinaţionale: Managerii de top primesc de la companie câte un Audi A4, iar specialiştii câte o Skoda Octavia

Opt din zece (84%) companii multinaţionale oferă maşini ca beneficiu pentru angajaţi, acesta fiind unul dintre cele mai frecvent întâlnite beneficii în corporaţiile din România, arată rezultatele studiului salarial realizat anul acesta de firma de consultanţă în resurse umane Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.

Audi A4 este maşina de serviciu cea mai populară în rândul top managerilor din multinaţionalele din România, în timp ce un middle manager primeşte, de regulă, un Ford Mondeo, iar un specialist poate folosi în interes de serviciu o maşină marca Skoda Octavia, conform studiului Mercer. Cercertarea Mercer a fost efectuată pe un eşantion de aproape 80.000 de funcţii din 250 de companii din 12 sectoare de activitate. Maşina de serviciu este unul dintre cele mai populare beneficii oferite angajaţilor români din corporaţii, alături de programele de training (oferite de 92% dintre angajatorii – multinaţionale), tichete de masă (91%), abonamente medicale (68%), asigurări personale (55%) şi asigurări medicale (25%). Ce taxe şi impozite trebuie să plătească o companie care oferă ca beneficiu o maşină de serviciu? „Din păcate, legislaţia din România nu este foarte prietenoasă cu acest beneficiu, de aceea s-a ajuns la tot felul de metode folosite de companii pentru a justifica această cheltuială. Spre exemplu, legislaţia prevede ca, dacă maşina este folosită în interes personal, adică dacă angajatul se duce cu maşina de companie acasă, aceasta trebuie să fie impozitată asemenea veniturilor în natură. Cu alte cuvinte, se impozitează ca şi cum ar fi un bonus, cu toate taxele şi contribuţiile aferente angajatului şi angajatorului”, a explicat Valentina Saygo, managing partner la firma de consultanţă fiscală Ask for Accounting.

Sursa: Zf.ro

 

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top