Dragnea ataca violent doua multinationale americane cu afaceri in Romania: „Asemenea practici trebuie sa inceteze!”

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a postat, sambata, un mesaj dur pe Facebook la adresa a doua multinationale cu actionari americani care au fost acuzate intr-un articol din Ziarul financiar ca „rea­li­zea­za anual rulaje de mi­liarde de lei pe pia­ta roma­neasca, dar rapor­tea­za con­stant pierderi”.

„Asemenea practici trebuie sa inceteze! Sper ca autoritatile abilitate sa faca lumina. Si nu este singurul domeniu in care avem astfel de anomalii…”, a scris Dragnea.

Doi dintre primii trei traderi de cereale din Romania, ADM Trading si Cargill, com­pa­nii cu actionari ame­ri­cani, rea­li­zea­za anual rulaje de mi­liarde de lei pe pia­ta roma­neasca, dar rapor­tea­za con­stant pierderi, informeaza Ziarul financiar.

„ADM Romania Trading, parte a gru­pu­lui american cu acelasi nume, a depasit van­zari de 3,3 mld. lei (746 mil. euro) anul trecut din comertul cu cereale, insa compania a ra­portat pier­deri de peste 7 mil. euro, potrivit da­te­lor pu­blice. Anul 2016 este cel de-al sap­telea an din ulti­mul deceniu in care gigantul american isi declara divizia din Romania neprofitabila.

‘Sapte ani de pierderi din zece ar trebui sa atraga atentia Fiscului. Orice om normal la cap care are mai multi ani cu pierderi inchide busi­nes­sul pentru ca nu face nici munca patriotica, nici nu este ONG. Ca economist, ex­plicatia mea pentru aceste pierderi este exportul pro­fi­tu­lui’, a declarat pentru ZF consultantul fiscal Valentina Saygo.

Businessul traderilor este bazat pe revanzare si nu este supus unor riscuri la fel de mari precum cele din productie. ADM, liderul exportatorilor de cereale din Romania, are doar 77 de angajati. In ultimii cinci ani, ADM Romania a raportat pierderi cumulate de circa 38 mil. euro.

Elvetienii de la Ameropa Grains, care ocupa locul doi in topul celor mai traderi de cereale din Romania dupa cifra de afaceri obtinuta in 2016, nu au raporat pierderi in ultimii cinci.

Americanii de la Cargill au raportat pierderi in patru din ultimii cinci ani, acumuland in perioada 2012 -2016 pierderi de circa 263 mil. lei (52 mil. euro), potrivit datelor publice”, scrie ZF in articolul distribuit de Dragnea.

Sursa: Aktual24.ro

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top