Atac „DISTRUGĂTOR” al lui Liviu Dragnea! Pe cine a pus tunurile șeful PSD

Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a lansat un atac virulent pe pagina de socializare, sâmbătă. Țintele cestuia sunt două multinaționale, cu acționari americani.

„Asemenea practici trebuie să înceteze! Sper ca autoritățile abilitate să facă lumină. Și nu este singurul domeniu în care avem astfel de anomalii…”, a fost mesajul lui Dragnea, postat pe o rețea de socializare, mesaj care însoțea un articol publicat de Ziarul Financiar.

Despre ce e vorba mai exact?

Doi dintre primii trei traderi de cereale din România, ADM Trading şi Cargill, com­pa­nii cu acţionari ame­ri­cani, rea­li­zea­ză anual rulaje de mi­liarde de lei pe pia­ţa româ­nească, dar rapor­tea­ză con­stant pierderi, scrie sursa citată.

Conform ziariștilor de la Ziarul Financiar, ADM România Trading, parte a gru­pu­lui american cu acelaşi nume, a depăşit vân­zări de 3,3 mld. lei (746 mil. euro) anul trecut din comerţul cu cereale, însă compania a ra­portat pier­deri de peste 7 mil. euro, potrivit da­te­lor pu­blice. Anul 2016 este cel de-al şap­telea an din ulti­mul deceniu în care gigantul american îşi declară divizia din România neprofitabilă.

„Şapte ani de pierderi din zece ar trebui să atragă atenţia Fiscului. Orice om normal la cap care are mai mulţi ani cu pierderi închide busi­nes­sul pentru că nu face nici muncă patriotică, nici nu este ONG. Ca economist, ex­plicaţia mea pentru aceste pierderi este exportul pro­fi­tu­lui“, a declarat consultantul fiscal Valentina Saygo, pentru sursa citată.

Cei de la Cargill au raportat pierderi în patru din ultimii cinci ani, acumulând în perioada 2012 -2016 pierderi de circa 263 mil. lei (52 mil. euro), potrivit datelor publice.

Sursa: Bugetul.ro

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top