Serverul ANAF e in coma, contribuabilii in moarte clinica, iar contabilii batuti de soarta!

Nu stiu daca stiti, dar serverul ANAF nu functioneaza de zile bune (peste 2 luni).

Nu stiu daca stiti, dar toata comunicarea ANAF se realizeaza prin Spatiul Privat Virtual, iar acesta a cedat fizic. Firmele nu mai pot fi informate cu nimic si de nimic, in momentul de fata.

Nu stiu daca stiti, dar pana pe 15 martie va trebui sa depunem Declaratiile Unice si nu avem cum.

Nu stiu daca stiti, dar fiscalizarea caselor de marcat se face prin SPV, iar in momentul de fata, acest lucru este imposibil.

Nu stiu daca stiti, dar nu mai stim ce sa le spunem clientilor!

Nu stiu daca stiti, dar functionarii ANAF ridica din umeri!

Nu stiu daca stiti, dar la telefoanele si emailurile noastre catre ANAF, nu raspunde nimeni.

Nu stiu daca stiti, dar contabilii sunt in pragul disperarii!

Nu stiu daca stiti, dar nu mai putem sa fim luati in bataie de joc!

Nu stiu daca stiti, dar avem nevoie de ajutor!!! Si nu ne aude nimeni!

Share if you care!

Calendarul alegerilor 2019 – 2020
26 mai 2019 – Alegeri europarlamentare
24 noiembrie 2019 – Alegeri prezedentiale
7 iunie 2020 – Alegeri locale
29 noiembrie 2020 – Alegeri parlamentare
Mergi la vot!

Foto credit: aici

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

10 comentarii pentru “Serverul ANAF e in coma, contribuabilii in moarte clinica, iar contabilii batuti de soarta!”

 1. #stauacasa si #boicot, asa cum toti strigau inainte de 6 si 7 octombrie.
  Aveti dreptate cu anaful.
  Comentariul meu e valabil pt faptul ca ati bagat datele alegerilor in acest articol.

  1. Valentina Saygo

   #Justme tocmai de aceea am introdus datele alegerilor, ca sa le cunoasca cititorii mei si sa mearga la vot. Imi pare rau ca nu esti de acord sa iti exerciti dreptul si preferi sa boicotezi, dar cine conduce ANAF? Tot cei numiti politic!

 2. #justme stai acasa si boicoteaza-te singur/a. Se pare ca apreciezi nivelul de marlanie si prostie al actualilor politicieni. Succes cu boicotul! Ne meritam soarta cu niste analfabeti in fruntea tarii.

  1. Valentina Saygo

   #Andreea, banuiesc ca te referi la intreprinzatori. Din pacate, eu nu voi recomanda niciodata greva fiscala, atata vreme cat exista sanctiuni foarte mari pentru nedeclarare si pentru neplata.

 3. Este aberant sa impui o obligtivitate ca aceasta. Pana la urma cine si ce castiga? Contribuabilii nu vor depune aceste declaratii (multi dintre ei) intrucat nu au mijloace electronice si/sau posibilitati. Sau sunt batrani, bolnavi, in imposibilitate de deplasare. Ce sa mai vorbim despre angajarea unui contabil sau consultant fiscal?? Prin urmare nedepunerea DU in SPV duce la lipsa declaratiei din sistem, ceea ce duce la impozitul necalculat eventual suspendare fiscala, contribuabilul nu plateste ca nu stie cat si cum si, iaca asa, gradul de colectare scade drastic. Pe cealalta parte, ANAF nu sta prea bine pentru ca este asaltat de contribuabilii disperati care in „nemernicia” lor VOR SA PLATEASCA TAXE LA STAT!! Asa ca Statul ii chinuieste cat mai rau sa le iasa pe nas corectitudinea si sa treaca la FURAT ca toti alesii nostri. In Germania sistemul on-line este optional pentru contribuabili, asa cum ar trebui sa fie peste tot! Cine are posibilitatea si doreste sa depuna online, cine nu, prin posta cu confirmare de primire sau la ghiseu ca si pana acum. Experimente sociale, politice, economice, medicale si farmaceutice pe banii nostri.

 4. V-ați găndit că întărzierea plății înseamnă costuri suplimentare? Și uite așa se mai strâng niște bani la buget!????

 5. Dragi colegi ” bătuți de soartă” ,așa ca mine, intreb si eu: dacă lir nu le pasă nouă de ce să ne pese? De ce stăm nopțile şi facem declarații unice că atunci merge site-ul? Ne apreciază cineva efortul? Răspuns: NU. Păi până să le pese lor, ar trebui să nu ne mai stresăm noi , pentru că nu primim nici sporuri nici pensii speciale. Haideți să le arătăm ce ar fi în țara asta fără contabili. Să nu mai facem bilanturi in mijlocul verii cand toata lumea e in concediu ( ca doar au tichete de vacanta) , oricum nu le citeste nimeni, sa nu ne mai pese de termene decât atunci când lor le va păsa de noi și nu vor mai schimba legi care nu pot fi aplucate si tocmai vine 25 și noi iar stăm nopțile. In rest vă doresc spor la treabă.

 6. Am mers sa depun decl. 204 la ghiseu, mi s-a raspuns sec :”nu va putem ajuta, depuneti online!”, bine dar nu am semnatura electronică… la fel de sec”și pe cine interesează? „… sa nu mai zicem că ultima versiune de formular, postată de ANAF, este cu erori…

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top