Legea IMM Gandeste la scara mica

Gandeste la scara mica
Citind Legea IMM-urilor, am descoperit cateva lucruri interesante.
Se pare ca guvernantii au uitat de aceasta lege, in mod special cand au clocit proiectul de Split TVA si au declarat ca acest sistem nu are impact asupra intreprinderilor mici si mijlocii.

  1. „Principiul <<Ganditi mai intai la scara mica>> presupune ca initiatorii actelor normative sa evalueze efectele introducerii noii reglementari, mai intai si cu precadere, asupra activitatii intreprinderilor mici si mijlocii.” In cazul split TVA nu au mai gandit-o deloc si i-a durut fix in cot!
    2. „Principiul numarului constant stabileste ca introducerea unor sarcini administrative – obligatii de raportare/conformare – pentru intreprinderi mici si mijlocii trebuie sa aiba loc simultan cu eliminarea unor sarcini deja existente.” Cine oare a respectat vreodata acest principiu? De-a lungul anilor s-au pus si tot pus sarcini in carca imm-urilor, fara sa mai elimine ceva vreodata!
    3. „Evaluarea sistematica a impactului proiectelor de acte normative se face prin aplicarea Testului IMM. Testul IMM se efectueaza de catre initiatorul actului normativ, inainte de demararea procesului de avizare a acestuia, si consta in efectuarea unui sondaj cu privire la potentialele efecte generate in activitatea intreprinderilor de introducerea noilor reglementari. Evaluarea rezultatelor Testului IMM trebuie sa conduca la identificarea corectiilor care se impun in definitivarea proiectului legislativ”. Au uitat si de acesta!

Hai sa ii ajutam pe guvernantii nostri sa isi reaminteasca aceste lucruri!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top