Draga ANAF, sa iti fie rusine!

ANAF ne anunta cu surle si trambite ca, incepand cu 15 martie, inspectorii antifrauda vor verifica modul de dotare al firmelor, cu noile case de marcat.

Daca privim statisticile, lucrurile stau cam asa:

Stadiul implementării la zi a aparatelor de marcat noi

✓ 488633 înregistrate în sistemul informativ al ANAF,

✓ 389581 cu identificator fiscal atribuit,

✓  312077 în funcțiune la contribuabili.

In schimb, pe site-ul Ministerului de Finante, ni se recomanda:

Solicităm tuturor celor implicați în acest proces să intensifice eforturile pentru finalizarea operațiunilor de avizare tehnică, autorizare, fiscalizare, instalare și punere în funcțiune a noilor aparate de marcat.

Daca voiau ca cei implicati sa intensifice procesul, ar fi putut sa simplifice avizarea tehnica, autorizarea, fiscalizarea, adica tot ce depindea de „maria-sa ANAF”. De restul ne ocupam noi.

ANAF uita ca Numarul Unic de Inregistrare se obtine online, din Spatiul Privat Virtual, care NU a fost disponibil. Cu atat mai mult, cu cat site-ul ANAF nu functioneaza de mai bine de doua luni!

ANAF uita ca dosarele de fiscalizare sunt pline de hartii inutile si nu au facut NIMIC sa fluidizeze inregistrarea caselor de marcat, intr-o era a tehnologizarii. Spre aducere aminte, uite aici ce contine un dosar.

ANAF uita ca nu sunt case de marcat pe stocul distribuitorilor, iar acestia sunt coplesiti si nu fac fata. Listele de asteptare sunt intinse pe luni de zile, intr-un hei-rup balcanic!

ANAF uita ca softurile de gestiune NU sunt compatibile cu noile case de marcat si pentru asta e nevoie de timp si liniste. Si bani!

ANAF uita ca ar fi trebuit sa subventioneze schimbarea caselor de marcat, pentru ca a obligat contribuabilul sa le achizitioneze din capriciu, iar actuala deductibilitate din impozit este de toata jena, o jena de 8 lei. Atat!

ANAF uita ca nu face NIMIC, dar absolut NIMIC cu declaratiile pe care contribuabilul le depune doar online.

ANAF uita ca nu sunt conectate casele de marcat la serverul lui si nici nu vor fi in viitorul apropiat.

In loc sa isi ameninte contribuabilii cu controale si sanctiuni, ANAF ar trebui sa raspunda „DE CE A TREBUIT SA SCHIMBAM CASELE DE MARCAT?„.

Iar daca nu poate raspunde la intrebarea de mai sus, ANAF ar trebui sa vina in sprijinul si ajutorul contribuabililor. Si ar putea sa faca mult mai multe, decat sa puna cainii pe noi!

Draga ANAF, pentru ca nu ierti si doar uiti, sa iti fie rusine!

Iti multumesc anticipat pentru share!

Foto credit: Oku

Calendarul alegerilor 2019 – 2020
26 mai 2019 – Alegeri europarlamentare
24 noiembrie 2019 – Alegeri prezidentiale
7 iunie 2020 – Alegeri locale
29 noiembrie 2020 – Alegeri parlamentare
Mergi la vot!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

11 comentarii pentru “Draga ANAF, sa iti fie rusine!”

   1. Sunt foarte multe probleme legate de compatibilitate. Am avut aceasta problema cu softul FiscalWire. Acesta NU a fost recomandat de catre distribuitorul meu de case de marcat.

 1. Ba da Dan sunt. Ca de exemplu un soft anume de gestiune al unui restaurant nu merge cu toate modelele de case noi de marcat, nu toate sunt compatibile, am experimentat din pacate pe timpul si banii mei 🙁

 2. Casele de marcat cu jurnal electronic au fost introduse prin OUG, dar nu de ANAF. Serverele și funcționarea site-ului ANAF sunt gestionate de o structură din Ministerul de finanțe.
  La vot ANAF nu e pe listă, dar tot trebuie ales cu atenție, că iar apar alții care împing țară pe scări și apoi arată cu degetul la ANAF..
  Deschideți dracului ochii!!

 3. Nu ii interesează decât colectarea banilor chiar dacă in aceasta goana pentru bani calcă in picioare contribuabili și afacerile lor !!!

 4. -obtinerea numerelor de ordine din spv chiar functioneaza, zilnic fiscalizam case cu numere obtinute online
  -obtinerea numerelor de ordine prin metoda clasica cu cerere scrisa dureaza si 3 luni
  -case de marcat sunt pe stoc suficiente de vreo 2 luni insa nimeni nu se mai inghesuie sa-si cumpere
  -fiecare soft de contabilitate are cam cate un tip de casa compatibila, trebuie sa-i intrebi si iti recomanda ei ce sa-ti cumperi

 5. 50% din punctele declarate aici sunt minciuni. Dar asa e romanul doritor de exagerari. Nu exista casa de marcat care sa nu aiba soft compatibil si viceversa. Case de marcat sunt pe stoc suficiente. Numere de ordine se obtin on line fara probleme. Serverele ANAF nu sunt gestionate de ANAF. Si ce e mai frumos e ca ANAF a declarat ca incepe controalele si nu pt a da amenzi ci pt a impulsiona prin avertismente punerea in acor cu legea .

 6. Fiscalwire este o porcarie de aplicatie,dezvoltata pe platforma DUDE.daca cei cu softurile de gestiune nu sunt in stare sa isi modifice softul pentru a lucra cu DUDE(care este gratuit),si vor aplicatii precum fiscalwire,care nu sunt facute cum trebuie,este vina lor.

 7. DUDE este soft obligatoriu distribuit gratuit cu imprimantele fiscale noi. Din pacate el este minima, probono, si lasa de dorit din cauza lipsei de functii, interfata usoara, conectare pe LAN, si alte functii care fac sa dispara niste probleme (spre exemplu probleme de stabilitate a conexiunii pe COM, pe cand pe LAN merge perfect).

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top