Cum ne pregătim afacerea pentru 2023?

Nu am avut o vară liniștită din cauza modificărilor fiscale, pe deoparte prin prisma meseriei de contabil, pe de altă parte prin rolul de antreprenor. La fel ca și la mine, viața multor antreprenori a fost dată peste cap, în mod special a celor care aveau angajați cu normă parțială de muncă și au trebuit să se replieze de pe o zi pe alta. A fost un șoc pentru toți, mai ales că măsurile luate nu au fost dezbătute cu mediul de afaceri. O surpriză otrăvită pentru o vară care ar fi trebuit să fie tihnită.

 

Am primit multe mesaje, multe întrebări și am dat multe interviuri în această perioadă, chiar dacă nu reușisem să parcurg toate articolele modificate ale Codului Fiscal. Panica este justificată, pentru că nu scapă aproape nimeni, toate zonele fiscale sunt afectate, de la persoane fizice la juridice, de la PFA-uri la microîntreprinderi, de la firme mici la firme mari, de la angajați la antreprenori, de la proprietari la chiriași. Vom scoate bani mai mulți din buzunar, chiar dacă nu ne-am revenit după pandemie și chiar dacă o nouă criză economică s-a instalat temeinic.

Toate aceste modificări m-au surprins și afectat personal și profesional, de la urticarie fiscală pe fond de stres, până la reconfigurarea afacerilor pe care le dețin, cu modificarea strategiei de business în detaliu. V-am promis că vă țin la curent cu deciziile pe care le voi lua și cu măsurile pe care le voi implementa, adică vă arăt ce face popa, nu doar ce zice popa.

Care sunt cele mai importante modificări fiscale?

  • Impozitarea microîntreprinderilor – aici avem mult de lucru și de analizat, pentru că schimbările sunt semnificative, de la cota de impunere, condițiile de a rămâne micro sau a trece la impozit pe profit,
  • Noi plafoane pentru pensie și sănătate, cu incidență inclusiv la PFA-uri și la mai toate categoriile de venituri
  • Impozitul pe dividende și tot ce implică acesta
  • Suprataxarea contractelor cu timp parțial – chiar dacă a intrat în vigoare și a produs efecte, ne va afecta activitatea și anul viitor
  • Plafonarea beneficiilor acordate salariaților – cum îți motivezi salariații în mijlocul crizei de personal și restricționat de fisc?

Nu am o rețetă secretă și nici o baghetă magică, așa că între 20 – 22 septembrie, vom lua la analizat fiecare caz în parte și vom alege împreună cea mai bună soluție fiscală, pentru că fiecare afacere este diferită, indiferent cât de mică ar fi ea. 

De exemplu, la un venit de 8.000 lei pe lună, o microîntreprindere fără angajați plătește aproximativ 2.880 lei impozit pe venit de 3%. În 2023 cât va plăti? Depinde ce cheltuieli are și ce activitate desfășoară, dar la o marjă de profit peste 20%, sigur va plăti de la 3.000 lei. Să se angajeze sau nu? Rămâne de văzut.

La fel și în cazul unui PFA, nu pot să-ți spun acum dacă să îl păstrezi sau nu, dar vom face calculele împreună la cursul „Cum să-ți pregătești afacerea pentru 2023”. Pe lângă nivelul veniturilor, trebuie să analizăm cheltuielile aferente afacerii. Calculăm marja de profit și tragem o concluzie. Iar la impozit mai adăugăm sănătate și pensie.

 Ce măsuri poți lua? 

  • să-ți treci de la PFA la SRL sau invers, dacă este cazul 
  • să rămâi micro sau să treci la profit, adică te angajezi sau nu te angajezi
  • să-ți faci niște calcule de venituri/cheltuieli și în funcție de asta să iei măsuri 
  • să participi la cursul “Cum să-ți pregătești afacerea pentru 2023?” 

Ce se va întâmpla la curs? 

La prima vedere, pare lung un curs de trei zile cu 12 ore pline de informații aride, dar sunt convinsă că o să-ți placă. Iată programul pe zile:

Marți, 20 septembrie, orele 16.00 – 20.00 

  • Rezumatul modificărilor fiscale. La ce să ne așteptăm în 2023? 

 Miercuri, 21 septembrie, orele 16.00 – 20.00 

  • Impozitul pe venitul microîntreprinderilor – noile reguli din 2023 și cum ne afectează afacerea? 
  • Dividende și impozitul pe dividende din 2023
  • Ce formă juridică va fi cea mai avantajoasă din 2023? 
  • Angajați, contracte part-time și colaboratori 
  • Contribuții la sănătate pentru SRL cu sau fără angajați 

 Joi, 22 septembrie, orele 16.00 – 20.00 

  • Ce decizii se aplică pentru afacerea mea. Consultanță pentru fiecare participant, cu soluții și sugestii aplicabile.

Cât costă cursul?

Investiția ta este de 1.170 lei (cu toate taxele incluse)

 Cu ce vei rămâne după curs? 

  • Vei ști ce schimbări se aplică pentru afacerea ta și ce nu
  • Vei avea timp să acționezi înainte ca schimbările să intre în vigoare 
  • Vei înțelege mai clar ce să-i ceri contabilului în 2023 și la ce este nevoie să dedici mai multă atenție 
  • Vei afla cum să economisești banii pe care altfel i-ai fi dat pe taxe 
  • Vei putea să-ți ajuți și partenerii de afaceri cu informațiile obținute. Cursul va fi înregistrat și oferit participanților. 
  • Îți vei calma anxietatea cu privire la valul de schimbări contabile și fiscale 

Cum te înscrii?

Te poți înscrie direct de pe site și poți plăti online cu cardul aici. Simplu și rapid.

Sau poți trimite un e-mail la office@askfor.ro cu titlu înscriere SayGo Academy și datele de facturare. Iar noi îți trimitem factura pe e-mail și îți rezervăm automat locul. După achitarea cursului, vei primi în timp util link-ul pentru a putea participa la curs.

* Plata se poate efectua prin transfer bancar sau numerar la sediul nostru, dar cu minimum 5 zile lucrătoare înainte de începerea cursului. 

Pentru că este un curs aplicat și vom analiza individual fiecare caz în parte, numărul de locuri este limitat, chiar dacă este un curs online. 

Dacă crezi că i-ar fi de ajutor cursul unui prieten sau unui partener de business, noi apreciem că îți dorești să dai informațiile bune mai departe, așa că îți oferim un discount. 

1+ 1 partener de business – 10% discount 

1 + 2 parteneri de business – 20% discount

Ne vedem la curs?

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top