Jurnal de Guinezia 20 octombrie 2021

Mulți dintre voi ați dus dorul celor trei guineze năstrușnice și al năzbâtiilor pe care le-au făcut în lockdown, așa că am zis să vă pun la curent cu ce mai fac (ele, nu eu).

#Taxa a devenit din ce în ce mai tupeistă. Ea, care se speria de propria umbră, care era docilă și cumpătată, acum fură cu nerușinare mâncarea de la gura surorilor ei și este prima la cerșit, atârnată de ușă, nelăsând loc și pentru celelalte. #Conta s-a îngrășat peste măsură, de i se revarsă gușa peste lăbuțe când stă ciuci. Mereu rumegă, fără să o văd mâncând. Nu îmi dau seama cum reușește și mă gândesc să fac un audit la paie, ca să am dovezi pentru DNA.

#Tevea s-a schimbat tare mult. Din guineza simpatică și îndrăzneață, care făcea giumbușlucuri, este răzgâiată și impertinentă. Nu mai are trecere în fața surorilor ei, care o ignoră cu nonșalanță. Chiar le-am prins într-o zi cum o înghesuiau într-un colț să o ciufulească. Încă de dimineață s-au aliniat toate în fața mea și au zis că așa nu se mai poate continua, că au o prestanță, mai ales acum după ce am fost demnitar, vor și ele o funcție. Le-am propus să organizăm un concurs pentru posturile de #SuperGuineze, dar au zis că e banal și nu vor să stea în cap, cică sunt supracalificate în funcție. Au decis să se numească #SupraTaxa, #SupraConta și #SupraTevea și fără concurs.

Acum așteaptă sporurile la salariu și modificarea Codului Fiscal cu noile atribuții. Asta se va întâmpla când o zbura #Superporcul cu paiul în gură, dar le las să creadă ce vor, până la noua rectificare bugetară. Atunci le voi spune că “nu se poate” și le demit din funcții.

PS – Acesta este un pamflet și orice asociere cu persoane reale este fix cum vreți voi.

#SupraTaxa #SupraConta #SupraTevea #JurnaldeGuinezia

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top