Perlele nu au nicio vină…

Am purtat perle la nuntă și am îngrozit toate femeile din viața mea. Mama se dădea de ceasul morții să mă convingă să îmi pun altceva la gât, un lănțișor, o cruciuliță, o pietricică.

Superstiția spune că perlele îți aduc o căsnicie plină de lacrimi. Este mai simplu să dai vina pe mercur retrograd, pe geanta pusă pe podea, pe sarea vărsată și oglinda spartă, pe ceasul rău și pisica neagră. 

Mai trecusem printr-o furtună cu făcutul nunții în luna mai. Cică iubirea se destramă la fel cum se scutură florile. Iubirea mea nu s-a destrămat. A fost doar cusută prost. Mi-am iubit fostul soț cu tot sufletul, până când am ales să ne despărțim drumurile. Când șuvoaiele au început să curgă, le-am numărat. Erau vreo treizeci, așa că am început să număr și nopțile cu perna udă. Până le-am terminat.

Asumă-ți greșelile din viață și repară-le. Nu da vina pe nimeni, decât pe tine. Dacă ai o căsnicie nefericită, nu e din cauza lunii mai, a florilor sau a perlelor.  Iar un divorț nu este sfârșitul vieții, este începutul ei. Fericirea începe atunci când vrei să o primești. Deschide ușa și dă-i voie să vină. Iartă-te și iubește-te așa cum ești. Abia atunci te vei accepta pe tine în viața ta. 

Nu regret nicio lacrimă vărsată, pentru că azi nu aș fi fost cea de-acum. Nu vreau să știu ce aș face dacă aș da timpul înapoi. Știu doar că aș purta perle la nuntă și nu aș da vina pe ele.

Foto credit: Valentina Saygo

Dă share dacă ți-a fost de folos și îți mulțumesc pentru asta!

Dacă vrei să ținem legătura, apasă subscribe!

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

2 comentarii pentru “Perlele nu au nicio vină…”

  1. Esti prima contabila cu talent literar pe care o cunosc si scrii si al naibii de bine.Surprinzi detaliile cu conciziune; cred ca si noi ceilalti simtim ceea ce descrii tu, doar ca nu avem talemtul de a le defini atat de bine ca tine.Imi place cum gandesti, cum iti asumi si modul fluent si lejer in care te exprimi.Si nu in ultimul rand, esti printre cele mai frumoase contabile pe care le-am vazut.Ah, uitasem:ai reusit sa impletesti o materie plicticoasa(contabilitatea)cu picanteria literara, rezultanta fiind un fluid armonios si care te binedispune.Te felicit si ma inclin cu respect.Te voi urmari cu mare placere .P.S:Eu nu as face la fel in cazul carierei; as alege ceva mai putin solicitant si mai banos.Atat deocamdata!Seara de week-end minunata!

    1. Dragă Florin, îți mulțumesc din suflet pentru mesajul tău și pentru cuvintele frumoase! Mi-au mers la suflet și au venit într-un moment în care aveam mare nevoie de un feedback pozitiv. Mesaje ca al tâu îmi dau puterea de a merge mai departe, chiar dacă îmi este greu sau sunt dezamăgită. E adevărat că în copilărie îmi doream să ajung profesoară sau scriitoare, dar mi-am dat seama că au fost unii mult mai buni înaintea mea. Așa că am ales ca, într-o profesie insipidă și plictisitoare, să fac lucrurile diferit, chiar dacă este dificil și presupune multă muncă să dărâm paradigme adânc înfipte și să schimb percepția majorității. Mulțumesc o dată, mulțumesc de două ori, mulțumesc de mii de ori!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top