Ce-mi doresc eu mie, iti doresc si tie

Iti doresc sa ierti, dar sa nu uiti! Sa ierti raul care ti s-a facut, pentru tine si pentru tara ta, dar sa nu uiti de la cine a venit. Tine-ti prietenii aproape si dusmanii si mai aproape, zice o vorba. Si iarta-i, ca nu stiu ce fac!

Iti doresc sa ai putere, sa duci in carca toate poverile de care ai parte! Poti sa duci mai mult decat iti imaginezi, iar la un moment dat, se vor sfarsi toate relele si iti vei trage sufetul. Viata ta nu se termina aici si acum, chiar daca durerea te copleseste cateodata. Uita-te in urma ta, cata putere au avut cei care au zamislit minunile acestei tari si prin cate nedreptati au trecut, nu au cedat. Iar ei ne-au dat stafeta, iar noi doi promitem ca o ducem mai departe. Pentru ca puterea sta in noi, cei multi si drepti!

Iti doresc sa ai curaj, cum au avut toti cei din-naintea ta. Sa le ceri in soapta ajutorul, bunicilor si strabunicilor tai. Nici lor nu le-a fost usor, dar au razbit si au avut blandetea sa te inzestreze pe tine cu toate puterile lor. Esti sange din sangele lor si curajul lor curge prin venele tale. Fa-i mandri de tine si arata-le ca tara lor e misiunea ta!

Iti doresc sa iei atitudine, sa spui ce te doare si ce nu este corect. Sa nu mai treci nepasator pe strada, sa nu intorci capul, pentru ca istoria nu s-a scris in tacere, s-a scris cu jertfa si cu idealism. Implica-te, voteaza, pune osul la treaba. Fa ceva, orice iti trece prin minte! Fiecare gest conteaza, atat al meu, cat si al tau. Sa ramanem uniti, sa fim mandri si demni in tot ce facem!

Iti doresc sa te schimbi tu, ca atunci se va schimba si lumea din jurul tau. Si eu si tu ne dorim o lume mai buna si mai frumoasa, insa noi doi avem misiunea sa o schimbam si sa veghem asupra ei. Sa schimbam toate relele care ne domina acum, sa ne luam tara inapoi din mainile coruptiei, minciunii si hotilor. Doar daca tu te schimbi, ii putem schimba pe ei.

Iti doresc sa fii bun si bland, sa te iubesti pe tine si aproapele tau. Iubirea e balsam pentru suflet si vindeca rani adanci. Iubirea te face mai bun, iar blandetea deschide inimi impietrite. Sa ii dam la o parte pe cei ce au uitat de bunatate. Pentru ca vrem si ca putem!

Iti doresc sa ajuti, sa muncesti cu toata fiinta ta in ceea ce faci si ceva in plus. Sa uiti de oboseala, sa nu ai tihna pana nu termini toata treaba de facut, pentru ca avem amandoi mult de lucru, iar impreuna terminam mai repede. Si cand vom ispravi, vom stii ca am facut totul cu sufletul curat.

Iti doresc sa visezi la locul asta ca la un loc mai bun, la o tara curata si dreapta, pentru ca aici e casa ta. Uita-te cat este de frumoasa patria noastra si cum ne minunam amandoi de aceste locuri. Uita-te ce ne-a lasat Dumnezeu si spune-mi tu, nu e un colt de rai? Iar daca inchizi ochii, poti sa o vezi in toata splendoarea ei. Viseaza la ea asa cum ar trebui sa fie si nu iti pierde visul!

Iti doresc sa speri, sa te uiti pe cer si sa vezi cat e de senin si de curat. Sa privesti infinitul, pentru ca acolo se ascunde speranta unor zile mai bune. Fara speranta, sufletul ne moare cate putin. Speranta e in tine, e in mine, e in noi!

Ce-mi doresc eu mie, iti doresc si tie! Dulce Romanie, de-asta te iubesc…

Foto credit: Valentina Saygo

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top