Specialist, despre Revoluţia Fiscală: „Asistăm la o mare cârpeală, la o mare stingere pompieristică de incendii”

Aşa-zisa revoluţie fiscală este o chestie care a pornit pe genunchi, nefundamentat, fără să se facă apel la specialişti, fără să îi lase pe aceştia să asimileze sau să arate cu degetul unde sunt problemele „iar acum asistăm la o mare cârpeală, la o mare stingere pompieristică de incendii, unde ia foc”, a explicat pentru Epoch Times Valentina Saygo, expert contabil şi consultant fiscal cu peste 20 de ani de experienţă, la finele ultimei ediţii a Rezistenţa 360.

Potrivit Valentinei Saygo, ceea ce a făcut până acum PSD în materie de fiscalitate are în spate intenţia de a implementa impozitul pe venitul global, o idee perdantă, la cum arată acum România.

„Ne aşteaptă ceva ce, dacă ne uităm în jurul nostru, statele mai dezvoltate, mai civilizate au abandonat – impozitul pe venitul global. Unde, cine, cine să îl colecteze, cum să îl administreze? ANAF-ul? Care a avut site-ul blocat o săptămână – declarat în mod oficial şi recunoscut – doar că el nu funcţionează şi nu a funcţionat niciodată la parametrii normali şi baza lor de date are multe neajunsuri. Dacă avem probleme să administrăm câteva sute de mii de firme, cam ce probleme am avea să administrăm veniturile a şapte milioane de contribuabili? (…) Logica PSD-ului e să nu fie nicio logică, haosul naşte haos”, spune specialista.

Sursa: Epochtimes-romania.com

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top