Schimbarea Codului fiscal. Una dintre propunerile-cheie ale lui Biriş. Moment T0 pentru cei care au averi nejustificate de peste 1 milion de euro

Românii care au, în ţară sau în străinătate, averi de peste 1 milion de euro şi nu pot dovedi de unde le au ar putea fi  „iertaţi“ de Fisc dacă declară întreaga sumă şi plătesc impozitul de 16%.

Măsura ar putea fi aplicată dacă proiectul de modificare a Codului fiscal va fi aprobat în forma actuală în care este în discuţii la Finanţe.

„În mod deosebit îmi atrage atenţia punctul care face referire la offshore-uri, respectiv la participaţia pe care persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România, o au în firmele înregistrate în paradisurile fiscale. Dacă ne gândim cine sunt cei care deţin participaţii în firme înregistrate în paradisuri fiscale, aceştia pot fi deopotrivă atât din zona politică, dar şi din zona privată. Trimiterea la art. 59 (persoanele fizice rezidenţe române, cu domiciliul în România) mă face să mă gândesc ce se întâmplă cu excluderile acestui articol?“, se întreabă Valentina Saygo, expert contabil şi managing partner la firma Ask for Accounting.

La rândul său, Florentina Şuşnea, Managing Partner în cadrul companiei de consultanţă fiscală, audit şi analiză financiară PKF Finconta, spune că e un moment T0 pentru „albirea” averilor nejustificate.

„Dacă aş avea un client cu o avere mai mare de un milion de euro şi nu poate justifica anumite sume, eu l-aş sfătui să profite de acest moment T0”, a spus Şuşnea.

Sursa: Zf.ro

 

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top