Cum pot românii să-şi recupereze TVA pentru produsele cumpărate din statele non-UE

Românii care călătoresc în state non-UE şi care fac cumpărături cu o valoare mai mare de 175 de euro (pe factură) îşi pot recupera TVA-ul pentru bunurile cumpărate dacă prezintă facturile respective la aşa-numitele unităţi „Tax Free“.

Conceptul de „Tax Free“ a apărut în anii ’80, în ideea de evitare a dublei impuneri pentru bunurile cumpărate de pe teritoriul unei ţări şi folosite în altă ţară. Şi cetăţenii străini din statele din afara Uniunii Europene îşi pot recupera TVA-ul pentru bunurile cumpărate în România.

„În România, legislaţia există din anul 2004, însă a fost nefuncţională sau puţin accesibilă, cu atât mai mult cu cât nu există un punct de restiturie TVA pe Aeroportul Otopeni, aşa cum există în ţări mai mult sau mai puţin civilizate. Printre condiţiile necesare pentru ca restituirea TVA-ului să funcţioneze se află: magazinul să fie autorizat în regim Tax Free – autorizarea se face la ANAF şi este valabilă 5 ani-, iar bunurile cumpărate să depăşească 175 euro pe factură“, a spus Valentina Saygo, reprezentant Tax Free în România prin intermediul companiei Ask for Tax Free.

Sursa: Zf.ro

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Abonează-te la newsletter!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top